![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Cieszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $("#test").click(function (){loop(4); }); var i = 0; function loop( iHowMany ){ $("#test").text(i++); if ( i < iHowMany ){ setTimeout("loop( iHowMany )",1000); } } w założeniu funkcja ta po naciśnięciu przycisku powinna się powtarzać tak długo dopóki "i" nie będzie mniejsze od 4 Przeszukałem już wiele stron i ciągle nie mogę sobie z tym poradzić. Przy próbie ponownego wywołania funkcji Loop wyskakuje błąd"loop is not defined" Bardzo proszę o pomoc bo przez to nie mogę kontynuować mojego projektu. ogólnie jako argument będzie podawana tabela z parametrami i po określonym czasie mają one się zmieniać lecz nie mogę przez to przebrnąć |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Cieszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $(document).ready(function(){ inne funkcje nie związane z tym $("#test").click(function (){loop(4); }); var i = 0; function loop( iHowMany ){ $("#test").text(i++); if ( i < iHowMany ){ setTimeout("loop( iHowMany )",1000); } } }); nic więcej tam nie było, ps: czemu miałbym kłamać że mi inny komunikat wyskakuje (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) finalnie jak mi to zadziałało do funkcji jest przekazywany parametr mówiący jak liczna jest tabela (można to policzyć ale sobie przekazałem), plus tabela ze ścieżkami do zdjęć. W rezultacie uzyskałem to co chciałem czyli zmianę określonych zdjęć przekazanych przez php. i obojętne mi to było jakim sposobem to zrealizuje, tamten mi nie chciał zadziałać więc użyłem tego co działał finalnie wyszło to tak: Kod $(document).ready(function(){ reszta nie związana z tym $("#again").click(function (){ location.reload(); }); }); function loop(amount, tab){ this.interval = null; var i = 0; this.interval = setInterval(function(){ $('#showimg').attr("src" , tab[i++]); if (i == amount){ $("#again").css('display','block'); clearInterval(this.interval); } },3000); } może nie wygląda to estetycznie i fachowo ale działa więc chwilowo mi wystarczy (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) wywołanie tego wygląda jeszcze gorzej ale nie znam się jeszcze za dobrze na łączeniu php i javascriptu Ten post edytował Coyot121 26.05.2011, 15:17:55 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 08:44 |