![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Cieszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $("#test").click(function (){loop(4); }); var i = 0; function loop( iHowMany ){ $("#test").text(i++); if ( i < iHowMany ){ setTimeout("loop( iHowMany )",1000); } } w założeniu funkcja ta po naciśnięciu przycisku powinna się powtarzać tak długo dopóki "i" nie będzie mniejsze od 4 Przeszukałem już wiele stron i ciągle nie mogę sobie z tym poradzić. Przy próbie ponownego wywołania funkcji Loop wyskakuje błąd"loop is not defined" Bardzo proszę o pomoc bo przez to nie mogę kontynuować mojego projektu. ogólnie jako argument będzie podawana tabela z parametrami i po określonym czasie mają one się zmieniać lecz nie mogę przez to przebrnąć |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat na szybko wystarczyło, jeśli wywołanie obudował by w funkcję anonimową i nie jako tekst: To się wykona od razu a nie po sekundzie. [JAVASCRIPT] pobierz, plaintext setTimeout(function(){loop( iHowMany );},1000); ![]() Co do zasięgu to zapewne masz rację. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 21:22 |