![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 11 Dołączył: 9.05.2011 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam (IMG:style_emoticons/default/haha.gif)
Bo mam kod paginacji i pobiera mi wszystkie dane z tabeli tzn. je zlicza i na każdej stronie jest paginacja wszystkich rekordów choć mam warunek to ja lepiej kod dam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) view.php:
tabela:
A tu jest screnn : http://zapodaj.net/4f27d48a8309.png.html a teraz po zobaczeniu wszystkiego lepiej wiadomo o co chodzi i jeszcze wytłumaczę linia 36
Ma spełnić warunek i pobrać ilość id ale jeśli warunek jest okey aaa choć warunek jest to na pierwszej stronie jest wszystko dobrze itd. ale jak już wejdę na inną kategorie to już nie jest dobrze bo wyświetla mi paginacje wszystkich rekordów i nie wiem jak to zrobić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ma ktoś na to jakąś rade? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
$zapytanie = 'SELECT * FROM wszystko WHERE id_kategorii='.$id_kate.' ORDER BY id DESC LIMIT '.$start.', '.$perPage.'';
$max = "SELECT COUNT(*) as max FROM wszystko"; Rekordy pobierasz z kategorii ale liczbę rekordów liczysz ze wszystkich rekordów. No nie widzisz tu bezsensu? Skoro masz operować na danej kategorii to i liczbę rekordów masz pobierać dla danej kategorii Cytat I teraz jak przerobić górny kod tzn. pierwszy że wszystkie te liczby bo takie pisanie jest nudne były w jednej zmiennej? ten drugi przyjmuję getem id a 1 muszę wpisać bo to jest jak strona główna i ma wyświetlać najnowsze rekordy z wszystkich tych id_kategorii:) Czy te wszystkie kategorie co tu wypisałeś to wszystkie jakie masz w bazie? Jeśli tak to po grzyba w ogóle robisz z tego warunek? Po prostu nie umieszczaj tego w warunku i po sprawie |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 21:05 |