Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Tracer plików PHP
bulimaxiu

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam. Mam średnio duży serwis na serwerze, który został wykonany dawno temu przez dość niesfornego informatyka. Kod jest porozrzucany po całym serwerze, nie wiadomo gdzie jest co. Czy istnieje jakieś narzędzie wskazujące, które pliki są wykorzystywane przez serwis? Chciałbym uniknąć analizy skryptu punkt po punkcie.

Ten post edytował bulimaxiu 19.05.2011, 10:31:04
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
bulimaxiu

-----

No, teoretycznie tak, choć parenaście giga materiałów to tak niezbyt...

A czy znacie może jakieś oprogramowanie np. do zarządzania projektami w PHP, które na podstawie kodu tworzyło by drzewko powiązanych plików, z których skrypt korzysta, ewentualnie ze wskazaniem klas i funkcji. Dawno temu widziałem jakiś program do HTML'a, który analizował strukturę kodu i robił z lewej strony drzewko struktury kodu, pokazywał że skrypt odwołuje się np. do jakiegoś pliku css - chodzi mi o coś podobnego, tylko że w strukturze kodu PHP. W takiej sytuacji bym się pokusił o ściągnięcie tych kilkunastu giga.
+Quote Post
kiler129

-----

@up: możesz spróbować to ogarnąć za pomocą NetBeans ale zaopatrz się w komputer z szybkim procesorem, sporym ramem i dużo czasu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:47