![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam średnio duży serwis na serwerze, który został wykonany dawno temu przez dość niesfornego informatyka. Kod jest porozrzucany po całym serwerze, nie wiadomo gdzie jest co. Czy istnieje jakieś narzędzie wskazujące, które pliki są wykorzystywane przez serwis? Chciałbym uniknąć analizy skryptu punkt po punkcie.
Ten post edytował bulimaxiu 19.05.2011, 10:31:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 18.06.2008 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No, teoretycznie tak, choć parenaście giga materiałów to tak niezbyt...
A czy znacie może jakieś oprogramowanie np. do zarządzania projektami w PHP, które na podstawie kodu tworzyło by drzewko powiązanych plików, z których skrypt korzysta, ewentualnie ze wskazaniem klas i funkcji. Dawno temu widziałem jakiś program do HTML'a, który analizował strukturę kodu i robił z lewej strony drzewko struktury kodu, pokazywał że skrypt odwołuje się np. do jakiegoś pliku css - chodzi mi o coś podobnego, tylko że w strukturze kodu PHP. W takiej sytuacji bym się pokusił o ściągnięcie tych kilkunastu giga. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up: możesz spróbować to ogarnąć za pomocą NetBeans ale zaopatrz się w komputer z szybkim procesorem, sporym ramem i dużo czasu (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:47 |