![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. jestem początkująca w kwestii html. czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać problem z tabelką?
chciałabym aby tytuł tabelki był oddzielony od reszty linią poziomą, natomiast w reszcie tabelki, żeby tych linii nie było. na razie rozwiązałam to za pomocą dwóch tabelek, jedna po drugiej. na podglądzie w edytorze wygląda w porządku, jednak po otworzeniu za pomocą przeglądarki są "małe niedociągnięcia". rozmiary obu ramek nie są takie same. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 22.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest początek tabelek
<table align="center" BORDER CELLSPACING=4> <tr> <td width="80" align="center" rowspan=2><b>Punkt<br />JZOT</b></td> <td width="581" align="center" rowspan=2><b>Nazwa obiektu,<br />zakres prac</b></td> <td align="center" colspan=3><b>Poziomy obsług</td></b> </tr><tr> <td width="25"align="center"><b>B</b></td> <td width="25"align="center"><b>C</b></td> <td width="25"align="center"><b>P</b></td> </tr> </table> <table rules="cols" ALIGN="center" BORDER CELLSPACING=4> <tr> <td width="80" align="center"></td> <td width="581" align="center"><br /></td> <td width="29"align="center"></td> <td width="29"align="center"></td> <td width="29"align="center"></td> </tr><tr> <td width="80" align="center"></td> <td width="581" align="center"><u>Czynności wstępne</u></td> <td width="29"align="center"></td> <td width="29"align="center"></td> <td width="29"align="center"></td> </tr><tr> <td width="80" align="center"></td> <td width="581">Przygotować do pracy:</td> <td width="29"align="center"></td> <td width="29"align="center"></td> <td width="29"align="center"></td> </tr> w tej pierwszej wstawiłam "tytuły kolumn tabelki" a poniżej początek tabelki, w której bym chciała, żeby nie było limii poziomych |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 00:15 |