![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 19.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć. Robię prezentację na temat interakcji Mysql z poziomu PHP zostało mi ostatnie zagadnienie import eksport baz danych MySQL, muszę w najprostszy sposób zademonstrować jaki taki manewr wykonać i uwiecznić go screenami. No i zaczęły się schody :/ W internecie wyczytałem że można tego dokonać za pomocą mysqldump i mysqlimpor, no i tyle konkretów niestety. Druga możliwość to phpMyAdmin, ściągnąłem najnowszą wersję, wypakowałem to htdocs, zmieniłem następujące ustawienia w pliku config.default.php :
Kod: $cfg['Servers'][$i]['user'] = 'root'; na: $cfg['Servers'][$i]['user'] = ' root'; Kod: $cfg['Servers'][$i]['password'] = ''; Na: $cfg['Servers'][$i]['password'] = 'Na moje hasło do Mysql'; No i nie działa. Może ktoś pomóc, bo już brak mi pomysłów a termin mnie goni (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Oczywiście MySQL, Apache, PHP mam skonfigurowane prawidłowo, wczytuję dane z PHP do MYSQL i w drugą stronę. Apache wersja: 2.2.11, Mysql:mysql-essential-5.1.56, PHP:5.2.2, phpMyAdmin: 3.4.0-all-languages . Chyba że jest jeszcze jakiś iny sposób na eksport i import. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 30 Dołączył: 5.05.2007 Skąd: Mannheim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ustawienia PhpMyAdmin zmieniasz w pliku config.inc.php.
Lepiej jednak zrobic to tak jak napisal blooregard. Zobacz tutaj http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/de/mysqldump.html . Wedlug specyfikacji MySql syntax jest jednak troszke inny : mysqldump --opt db_name > backup-file.sql Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Ustawienia PhpMyAdmin zmieniasz w pliku config.inc.php. Lepiej jednak zrobic to tak jak napisal blooregard. Zobacz tutaj http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/de/mysqldump.html . Wedlug specyfikacji MySql syntax jest jednak troszke inny : mysqldump --opt db_name > backup-file.sql Pozdrawiam No tak, dokładna składnia polecenia różni się od tej, co podałem, w zależności od tego, co jest akurat wymagane/potrzebne w zrzucie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Niemniej jednak, zrzut bazy poprzez mysqldump to najszybszy sposób, szczególnie przy bazach zawierających wiele tysięcy rekordów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 17:43 |