![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Nie mam pomysłu jak skrypt ma sprawdzić czy wiadomość mailowa została już raz wysłana do odbiorcy.
Kod który obecnie posiadam wysyła mi maila przy każdorazowym odświeżeniu strony.
Ten post edytował zaworek 10.05.2011, 12:30:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zakładam, że każdy mail ma swoje ID w tabeli Wracając do tego: mysql_query("UPDATE zur SET mail = '0'"); po co w ogóle to robisz? Maile mają mieć wartość 0. Dopiero gdy mail wyślesz masz zmienić mu wartość na 1. W żadnym innym wypadku wartości już masz nie zmieniać. Na żadną ani na 0, ani na 1 Zmiana na WHERE done = '$wiersz[id]' nic nie dała. Przy tym zapisie w tabeli zur kolumna mail 0 nie zmieniło się na 1. Mail oczywiście dotarł ale przy odświeżania przyjdzie kolejny i kolejny... Jak wspomniałem to skrypt który ma mi przypominać o zbliżających się terminach konkretnie kalibracji sprzętu. Update w tabeli o który pytasz ma się dokonywać jeżeli data w done zostanie przez administratora (oddzielny skrypt) zmieniona ( w ramach tego samego ID) i będzie to znowu "bezpieczny" czyli odległy termin. Inaczej w kolumnie mail tkwiła by cały czas 1 Tak to sobie wykombinowałem... Ten post edytował zaworek 11.05.2011, 21:40:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 11:50 |