![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 280 Pomógł: 20 Dołączył: 12.12.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od kilkunastu miesięcy myślę nad stworzeniem cmsa a właściwie cmfa nadającego się "do wszytkiego". Sama podstawa sytemu miałaby posiadać tylko i wyłącznie możliwość tworzenia podstron + obsługę użytkowników rzecz jasna. Całość podzielibym na 2 strefy administracyjne, tj. zaawansowana i dla końcowego użytkownika, jakie aktualnie nazwalem manager i root. Prace nad nasza strona zaczelibysmy od roota, gdzie poprzez liczne repozytoria instalowalibysmy moduły ala blog/foum w zależności od planowanej funkcjoanlnosci. Można by tez od razu skonfigurowac ogólne założenia jak układ wpisów - można by równowazyc pomiędzy altualnosciami a prostym blogiem. Po zatwierdzeniu zmian nowe wpisy dodawalibysmy w prostym panelu admina. Dzięki temu łatwo można by stworzyć stronę do klienta szytą na miarę. Co sądzicie o tej idei? Jeśli to zły dział proszę o przeniesienie, z góry przepraszam z błędy - pisze z iPhone (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie mówię że dla celów edukacyjnych nie powinno się tworzyć autorskich rozwiązań. To akurat jest korzystne. Tylko jak przeczytałem że to może przejść do fazy produkcji to zwątpiłem. Dlaczego? Bo bazując na autorskich rozwiązaniach w przypadku niewielkiej działalności szkodzimy sami sobie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 00:16 |