![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie będę się rozpisywał: Kod: https://github.com/marcinlawnik/Yopqs Live demo: http://yopqs.orchestra.io/ Nie patrzcie na pytania, jestem w gimnazjum i jest to projekt na warsztaty nadobowiązkowe. Proszę o wytykanie błędów oraz podawanie pomysłów. Pozdrawiam, marcinl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 49 Dołączył: 12.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, zająłem się przerobieniem obszernej listy błędów @fifi209
1. define zamieniony na .htaccess 2. kodowanie poprawione 3. No tu doszedłem do pewnego problemu. W internecie znalazłem co to Registry i jak funkcjonuje, ale kawałków kodu mało... Możliwe, że użyję zmiennych globalnych, ale to już jest temat na dłuższe przemyślenia. Założę osobny temat na to. 4. ob_start przeniesione na sam początek, a ob_end_flush po wszystkich includach. Wrzuciłem to tam, bo wyczytałem, że to poprawia w jakiś sposób bezpieczeństwo. Czy nowe użycje jest lepsze? 5. poprawione, to jeszcze kwiatek z tych czasów 6. poczytałem komentarze w manualu pod in_array, i wybrałem taką opcje:
Ale nie działa, poprawicie? Na razie wrzuciłem starą. 7. poprawione wg. sugestii 8. (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) chodzi o db_dump.sql? czy o funkcję backup_tables? Podzieliłem na dwa osobne pliki db_dump.sql 9. Poprawiłem, zobaczę, czy nie można więcej. 10. Idea dobra, tylko trochę się z tym pomęczę. Można link do sprawdzonego tutoriala, ew. tytuł książki? 11. Jak przerobie wyświetlanie pytań pod szablon, od razu przeniosę. http://yopqsoptimized.orchestra.io/ Odkryłem, że spowolnienie powoduje funkcja checkanswer. Pomożecie mi ją zoptymalizować? tzn poprawić ten kod co podałem? Ten post edytował mlawnik 10.05.2011, 20:11:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
3. No tu doszedłem do pewnego problemu. W internecie znalazłem co to Registry i jak funkcjonuje, ale kawałków kodu mało... Możliwe, że użyję zmiennych globalnych, ale to już jest temat na dłuższe przemyślenia. Założę osobny temat na to. Proszę, nie psuj swojego kodu zmiennymi globalnymi. Co do samego wzorca registry polecam poszukać na zagranicznych stronach 4. ob_start przeniesione na sam początek, a ob_end_flush po wszystkich includach. Wrzuć ob_end_flush na koniec skryptu 6. poczytałem komentarze w manualu pod in_array, i wybrałem taką opcje:
Ale nie działa, poprawicie? Na razie wrzuciłem starą. Nie użyłeś tutaj nigdzie funkcji in_array (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) 8. (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) chodzi o db_dump.sql? czy o funkcję backup_tables? Podzieliłem na dwa osobne pliki db_dump.sql O funkcję do zrzucania bazy. Tak jak pisałem, takie sprawy przez crona. 10. Idea dobra, tylko trochę się z tym pomęczę. Można link do sprawdzonego tutoriala, ew. tytuł książki? Najprostszy tutorial + manual i dasz radę to ogarnąć w 2-3h o ile chłoniesz szybko wiedzę jak ja. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 01:52 |