![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbuje zrobic cos w rodzaju quizu na stronke.
mam tabele pytania a w niej id pytanie odpowiedz chce teraz wyswietlic losowe pytanie i 4 losowe odpowiedzi w czym jedna jest prawidlowa jak sie do tego najlepiej zabrac? probowalem miedzy innymi tak:
ale nie wiem jak wtedy ustawic z osobna limity na pytania i odpoweidzi bo w tem sposob mam z kazdego po 4 :/ |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 135 Dołączył: 18.11.2010 Skąd: Wschowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że powinieneś najpierw przebudować swoją bazę.
Ciężko sobie wyobrazić jak tam upchałeś pytanie i 4 odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 14 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Myślę, że powinieneś najpierw przebudować swoją bazę. Ciężko sobie wyobrazić jak tam upchałeś pytanie i 4 odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) mógłby w polu odpowiedzi zrobić 4 odpowiedzi np dając przecinek pomiędzy nimi a potem zrobić tablice z tego dzięki przecinkowi. Ale myślę że najprościej to zrobić: id pytanie prawdziwa falszywa falszywa2 falszywa3 potem tylko sprawdza warunkiem czy zaznaczona odpowiedz równa jest wartości z pola prawdziwa (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Jeżeli by chciał to mógłby nawet osobną tabele zrobić na odpowiedzi (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) wyglądało by to np tak id odpowiedz - jej tresc pytanie - id pytania prawda - liczba np 1 oznaczała by że to jest poprawna odpowiedź ;> Sam wybierz (IMG:style_emoticons/default/snitch.gif) Możliwości wiele jest sam wybierz jak to zrobisz. Ten post edytował kill15 10.05.2011, 08:12:14 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:23 |