![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
wykonałem taką klasę do obsługi DB:
Każda tabela z bazy danych musi być reprezentowana, przez jedną klasę, dziedziczącą po powyższej klasie. Przykładowo:
Jak oceniacie powyższy kod? Proszę o surowe i konstruktywne opinie: co poprawić, co polepszyć, co usunąć? Pozdrawiam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 11 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dziękuję za opinie, komentarze oraz rady (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Dokonałem drobnych zmian i teraz konstruktor wygląda tak:
@Zyx: Cytat - Zarządzać konfiguracją połączenia Jak widzisz dane konfiguracyjne przeniosłem do pliki .ini - oto Tobie chodziło, czy nie? Jeżeli nie, to jeśli możesz napisz jak powinno to wyglądać. Jeśli chodzi Ci o PDO, to zrezygnowałem z niego, ponieważ pisząc tą klasę miałem tylko w intencji potrenować OOP i nic więcej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @.radex Cytat kod jest mało czytelny... Spacje wokół operatorów, klamerka otwierająca w nowej linii, puste linie rozdzielające poszczególne części metody, podzielenie długich linii na dwie, a przede wszystkim komentarze Co do tych pustych linii i komentarzy to się z Tobą zgodzę. Ciągle nadużywam tego pierwszego, a zapominam o tym drugim. Ale odnośnie wymienionych dwóch pozostałych cech - tak się nauczyłem pisać i tak jest mi wygodnie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Widzę, że od ponad doby nikt się nie odezwał, więc to już wszystkie niezgodności, które odkryliście? Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.10.2025 - 17:12 |