![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Mam problem z wyświetlaniem poprawnie newsów. Chciałbym aby były one wyświetlane dokładnie tak samo, jak napisane są w bazie MYSQl. Przykład obecnego newsa(MySQL): MySQL Image Oraz newsa wyświetlanego na stronie: News na stronie Jak widać, na stronie nie ma wcięć, oddzieleń akapitów spacją, kawałka tekstu na środku, jak to jest zapisane w MySql. Wszystko zapisane jest w jednym ciągu. Potrafi ktoś to naprawić, aby było poprawnie skonstruowane? ![]() Tutaj oczywiście podaje kod, jakiego używam do obecnego wyświetlenia:
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 5.05.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra, to na razie zostawię w spokoju. Bbcode dam na końcu.
![]() Teraz mam pytanko, dalej odnośnie newsów. Przerabiam w bardzo znacznym stopniu szablon dla początkujących. Dodałem już sobie boczne menu, oraz div z newsami. Chciałbym aby po kliknięciu Czytaj dalej, strona rozciągnęła się w dół tak, żeby nie przekierowywało na np: news.php?id=5, tylko tego całego newsa wyświetliło na tej samej stronie. Tak to teraz wygląda: http://img823.imageshack.us/i/naphp4.png/ Przykład: Klikam w art3 na Czytaj więcej, to art2 idzie w dół tak, żeby pomieścić całego newsa zawartego w Art3, a poniżej oczywiście dalej jest Art2 i Art1. Da się takie coś wykonać? Jeżeli tak to jeszcze bym prosił, że po rozwinięciu tego newsa dać jakiś odnośnik coś w stylu "Powróć do pierwotnego rozmiaru przed rozwinięciem newsa" Oraz mój 'nowy' kod:
Ma ktoś jakiś pomysł? Tak by było najwygodniej, bo nie potrafię przekierować użytkownika na np: news.php?id=5, żeby dalej był mój styl strony itd..., tylko ze zmienionym divem na aktualnego pełnego newsa zamiast trzech najnowszych skrótowych, bo tak jak normalnie przekieruje to jest pusta, biała strona z samym pełnym newsem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:55 |