![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
piszę skrypt przetwarzający pliki .xml na HTML (plik jest listą produktów) i mam kłopot ze zrobieniem pagera, pliki z produktami są dużych rozmiarów i zawierają po 500 produktów, potrzebny jest mi więc pager, aby wyświetlać na jednej stronie nie więcej niż 100 produktów. Mam taki kod:
Jak tutaj zrobić pager? Wyświetić określoną liczbę produktów i przejście do kolejnych stron? Ten post edytował Malinaa 4.05.2011, 20:03:11 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 577 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla tej pętli zrobić pager?
Dla pętli for powinno działać, mam jednak taki problem, tablica ma postać:
jak z tablicy $dane pobierać wartości dla for'a: for ($i=$start; $i<=$stop; $i++) { $nazwa = '? ? ?'; // bylo ((string)$produkt->nazwa); // itd... } Kontynuacja tematu, nowe pytanie: Skrypt śmiga, ale jest jeszcze jeden kłopot z wielkością plików .xml . Najczęściej są to duże pliki, czasem powyżej 10 MB. Jeśli plik mieści się w rozmiarch 1MB nie ma problemu, ale jeżeli plik .xml przekracza wymienioną wielkość wyskakuje błąd: Allowed memory size... W jaki sposób przetwarzać (czytać) w PHP XML'a tak aby nie brakowało pamięci? Błąd wskazuje na linie z takim kodem: Ten post edytował Malinaa 18.05.2011, 13:02:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 07:49 |