![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam sobie taki oto kodzik:
potrzebuję też dopisać infiniteIterator, tylko zamiast kopiowac mnustwo kodu chciałbym jakos go wydziedziczyc z poprzedniego iteratora. Cos jak
Ma ktoś pomysł jak to zrobić? Oczywiście chciałbym uniemożliwość dostęp do zmiennych w iteratorze (cos jak private i byc moze z tym bedzie problem). |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za pomoc.
Cytat(wookieb) Btw, mam wrażenie, iż twoje next() nie powinno zwracać wartości "następnego" elementu (choć i nawet tego nie robi do końca poprawnie) next() nie zwraca nastepnego elementy tylko aktualny i inkrementuje wartość index. Wiem że nie do końca oznacza to "next" i tez sie nad tym glowilem, ale siegnalem do literatury i tam stosują identyczną konstrujcę dla iteratora. Jesli masz inne zastrzezenia to daj znac. @zegarek84 Mam wrazenie ze w temacie JS to jesteś poziom wyżej odemnie - jak zrozumiem Twojego posta i pobawie sie Twoim kodem to dam znac (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dzis niedziela wiec sie obijam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 07:00 |