![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 222 Pomógł: 2 Dołączył: 10.07.2007 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
witam,
mam tagi np. -tag1 -coś tam 2 -test 3 I chcę znaleźć artykuł, który posiada najwięcej danych tagów (np. artykuł , który ma wszystkie tagi wyżej wymienione jest pierwszy) Jak to osiągnąć najskuteczniej? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
I ja tak uważam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Bo od tego zależy wybór silnika, wybór rozwiązania i nawet to jak podejść do problemu. Ja bym nawet dodał "Czy będą występowały pewne tagi w przeważającej ilości artykułów?" oraz "Jak traktujemy tagi wielowyrazowe" bo na bank wiesz co jest minusem full-text-search i masz świadomość jego wad w określonych wypadkach wNogachSpisz.
Zawsze można też robić tabelę złączeniową z tagami i jechać na GROUP BY (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) W sumie to by było najprostsze rozwiązanie chyba i nie tak znowu najgłupsze. Ale najpierw niech autor odpowie na pytania, bo inaczej zacznie nam się teoretyczna dyskusja o wyższości jednych świąt nad drugimi (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 09:24 |