![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Napisałem klasę która ma obsługiwać użytkownika wydaje mi się, że jest ona nieoptymalna... wstawiam ją aby ktoś z większym doświadczeniem ją obejrzał i mnie nakierował co można zrobić lepiej i co mam poprawić (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) Klasa:
Logowanie:
Update/Odczyt danych:
Wylogowanie:
Struktura SQL:
Pozdrawiam Rav |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 14 Dołączył: 28.11.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Hmm... Kod Fatal error: Non-static method PDO::__construct() cannot be called statically in C:\wamp\www\class\db.class.php on line 33 nie wiem co poszło nie tak... Błąd jest chyba logicznie prosty (Niestety mój (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) - Metoda connect() nie może być w tym przypadku statyczna ->
Klasa CheckUser i AddUser jest na razie bezsensu napisana, dlaczego? Przypatrz się uważnie - Skoro robisz jedną metodę w klasie to oznacza to, że klasa to tylko opakowanie na funkcję (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Natomiast co do klasy CheckMode, ja nie mam żadnych zastrzeżeń (przynajmniej jakichś większych). BTW: Dlaczego w klasie DB nie przypiszesz takich stałych jak prefix? pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Błąd jest chyba logicznie prosty (Niestety mój (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) - Metoda connect() nie może być w tym przypadku statyczna ->
Błąd jest nadal czepia się tej linii:
prawdopodobnie chodzi mu o ten zapis parent::__construct(...); bo to wskazuje, że konstruktor rodzica jest statyczny... Cytat Klasa CheckUser i AddUser jest na razie bezsensu napisana, dlaczego? Przypatrz się uważnie - Skoro robisz jedną metodę w klasie to oznacza to, że klasa to tylko opakowanie na funkcję (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Hmm faktycznie, a teraz:
Cytat BTW: Dlaczego w klasie DB nie przypiszesz takich stałych jak prefix? No wiesz, jak będę przenosił stronę na inny serwer to prefix się może zmienić i wtedy będę musiał szukać go po klasie a tak mam w jednym miejscu na widoku razem z innymi danymi (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) (Jest mniejsze prawdopodobieństwo, że o nim zapomnę). Pozdrawiam Rav |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 23:13 |