![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chciałbym prosić o optymalizacje (a konkretnie rady co należałoby zmienić) kodu doświadczonych programistów
rejestracja.php
I największe moje pytanie, które już dawno chciałem zadać "Jak przypisać id użytkowników do sesji, obecnie loguję po nazwie użytkownika" tak:
To wszystko co potrafię w php mnie to wystarczy ale czy jest dobrze zoptymalizowane czy też można by coś dodać bądź zmienić to byłoby miło. Najbardziej jednak nurtuje mnie pytanie, które napisałem wyżej (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @kolejne z pytań: przy rejestracji jest tak, że dla kodu użytkownik Bellum i użytkownik bElLuM to inne osoby wystarczy inne hasło i email by się zarejestrować, ponad to przy logowaniu zamiast bElLuM mogę wpisać Bellum i hasło ale nie do Bellum tylko do bElLuM i się normalnie zaloguję, proszę o radę myślę, że chodzi tutaj o uwzględnianie wielkości liter. Ten post edytował Bellum 23.04.2011, 14:35:42 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Skąd: ta pewność? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:style_emoticons/default/guitar.gif) Tak działa, teraz zrobiłem logowanie i dwie sesje jedna trzyma id druga login, spróbuję zrobić logowanie wielopoziomowe, admin, mod itp. ewentualnie wpadnę tutaj, dzięki.
ps: email też poprawiłem. ------------------------------------------------------------------ Podbijam z nowym pytaniem. Mam panel administracyjny, nazywa się ustawienia, po wejściu w niego wyświetla się spis użytkowników, jeżeli kliknę użytkownika, to jest tworzona jakbym wirtualna strona nie znam technicznego określenia posługuję się: Jeżeli zmienna $fid jest mniejsza od 1 to wyświetla się standardowa lista użytkowników. Natomiast: to wykonuję określoną akcję np: pokazuje dokładne dane użytkownika. Problem polega na tym a konkretnie brak mojego zrozumienia odnośnie w jaki sposób to zrobić i czy w ogóle się za to zabierać, że w menu widnieje odnośnik dodaj news. KOD USTAWIEŃ:
KOD NEWSA
Standardowo po wejściu w stawienia pojawia mi się lista użytkowników, po kliknięciu Dodaj news za pomocą switch wczytuje plik news.php i wszystko cacy, jednak, jeżeli chcę wejść w newsa i przypisać dodatkowe akcje nie tworząc plików dodatkowych, to nie mogę sobie go podczepić pod bo ten parametr wykonuje tylko dla użytkowników akcje, szukam rozwiązania by fid rozpoznawał czy jestem w news czy ustawieniach. Jeżeli jestem w news to parametr wyglądałby tak
A jeżeli jestem w ustawieniach standardowych i przeglądam dane użytkownika czyli wykonała się akcja jeżeli zmienna fid istnieje
CZYLI już konkretniej jak mogę wytłumaczyć chcę by ten parametr:
rozróżniał akcje ale nadal w jednym pliku. Pozdrawiam Ten post edytował Bellum 23.04.2011, 22:08:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 10.10.2025 - 10:33 |