![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 14 Dołączył: 25.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tworze gre via www i niestety mam problem, gdyz nie wiem do konca jak zrobic logowanie ze strony glownej, przez ktora system sie bedzie laczyl z wybrana baza danych w zaleznosci jaki serwer wybierzemy z listy rozwijalnej. Tu kod sam sobie napisalem, lecz problem sie tyczy jak przeniesc sesje z glownej domeny DOMENA.PL z katalogu /tmp gdzie sa one przechowywane do katalagu o tej samej nazwie w subdomenie SUB.DOMENA.PL. Widzialem pare watkow na tym forum, jednak nie daly mi one wielkiej pomocy bo komplenie nie wiem jak sie za to zabrac. Prosilbym o jakies glebsze podpowiedzi/instrukcje lub tez bardziej mniej wiecej gotowce (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 9 Dołączył: 12.03.2007 Skąd: kraków/tarnobrzeg/baranów/suchorzów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powinno dać się to zrobić.
Za pomocą linijki setcookie("sesion_id", $id, time() - 1, '/'); usuwamy oryginalne ciastko sesji wysłane do przeglądarki przez funkcję session_start(); Potem za pomocą linijki setcookie("sesion_id", $id, null, '/', "DOMENA.PL"); ustawiamy nowe ciastko którego zasięgiem jest cała domena. To jest tylko pomysł. Spróbuj ten kod dostosować do swoich realiów projektu. Testowałem tylko na FF więc nie ma pewności że inne przeglądarki taką serię nagłówków Set-Cookie zinterpretują poprawnie (doradzam dokładniejsze testy). Ten post edytował szagi3891 23.04.2011, 07:30:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 19:02 |