![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
Chcialem uzyc takiej oto sondy w projekcie cake'owym: http://net.tutsplus.com/tutorials/javascri...ry-and-php/#php oprocz js są tam zawarte pliki .php W cakePHP mamy do czynienia z MVC, natomiast ten skrypt zawiera wszystko pomieszane (logika, pobieranie danych i html). Np. action w formularzu odnosi sie do pliku poll.php (w tym przypadku), a w standardzie MVC action odnosi sie do controlera i funkcji, więc jest inna organizacja.. Bardzo bym prosil o wskazówki jak to poukladac, aby moc stosowac zewnetrzne skrypty php albo wskazac mi zrodlo z informacjami na ten temat.. Z góry bardzo dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie za konkret! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
PS: używasz jeszcze cake'a ? bo wciąż słyszę/czytam odradzające komentarze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 10 Dołączył: 4.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
PS: używasz jeszcze cake'a ? bo wciąż słyszę/czytam odradzające komentarze (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) używam, też słyszę negatywne opinie o tym frameworku (głównie z polskiego środowiska, gdzie indziej wydaje się całkiem popularny), ale nie robią na mnie większego wrażenia. liczy się przede wszystkim to, że mogę w nim pracować intuicyjnie - najczęściej pierwsze rozwiązanie problemu jakie przychodzi mi do głowy okazuje się działać i być zgodne z filozofią Cake, a dodatkowo po tych dwóch latach używania nie potykam się już o niektóre zastawione przez niego pułapki (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) works for me. gdybym miał więcej czasu i zapału do PHP, pewnie dałbym szansę Symfony 2, wygląda bardzo zachęcająco, ale ostatnio zakochałem się w JavaScripcie i to jemu poświęcam energię. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 11:47 |