![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wie ktoś jak się pozbyć tego automatycznego spamu na skrzynce?
Nie potrzebuję informowania, że nie doszło "tysionc pińcet" wiadomości bo "coś tam". Tym bardziej, że wysyłamy masowo wiadomości do wielu odbiorców, po kilku godzinach tych maili jest kilkanaście tysięcy... Mamy serwer dedykowany w OVH. Domyślam się, że tu chodzi o konfigurację exim ale nie wiem jak to ustawić. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A to nie lepiej zastosowac filtry wiadomości z przekierowaniem do odpowiednich katalogów? Pewnie, że lepiej, ale nie wiem jak to zrobić. W DA nie znalazłem takich opcji. Cytat Jeśli jeszcze się zaprzęgnie jakiś skrypt, który wyławiać będzie ze zwrotek adresy skopane, to od razu i wysyłka przyspieszy, bo wyeliminujecie martwe. Jasne nie mam na to czasu, obecnie tworzę wspólnie z drugim programistą spory serwis i to jest naszym głównym zadaniem. Cytat potem skryptem odczytujesz choćby poprzez IMAP Nie da rady - te funkcje nie są u nas dostępne. Doinstalować nic nie można do PHP bo "yum" prawie nic nie znajduje, może to przez sposób w jaki zostało zainstalowane PHP, albo są skopane repozytoria. W ogóle w systemie brakuje większości bibliotek i aplikacji, żeby to wszystko skonfigurować porządnie to trzeba by było wywalić całe PHP, zainstalować najnowszą wersję + dodatkowe moduły, wgrać biblioteki i programy itd... A nie będę się w to wszystko bawił bo - raz, że nie mam czasu, dwa - za duże ryzyko, że coś się posypie, a serwer nie może przestać działać nawet na chwilę tak więc wolę tego nie ruszać. Co innego gdybyśmy mieli dwie maszyny i można by najważniejsze serwisy przerzucić lub skonfigurować drugą maszynę i potem się na nią przenieść... Poza tym nie wiemy, jak by się zachował jeden z naszych serwisów na nowszej wersji PHP i innych ustawieniach bo jest oparty na dziadowskim skrypcie i to w dodatku poprzerabianym na różne sposoby. Cytat Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie niż próba uwalania całego ruchu. Ale to moje osobiste zdanie i nie musisz go podzielać. Ależ masz 100% racji, ale jak widzisz w naszym przypadku nie jest to wszystko takie proste. Zrobienie jednej rzeczy pociąga za sobą konieczność zrobienia kolejnych. A te wysyłanie wiadomości jest tylko "przy okazji" albo mówiąc inaczej: "raz na ruski rok". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 20:36 |