![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 2.02.2008 Skąd: Elbląg Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie. Co myślicie?
mnerc.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 32 Dołączył: 21.03.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
O, dopiero teraz zauważyłem, że znasz wszystkie główne frameworki PHP - Symfony, Zend Framework, CakePHP. Gratulacje. Mi nauka Symfony2 zajmuje już miesiąc i dopiero mógłbym powiedzieć, że jestem na poziomie początkującym (trochę brak czasu, matura :] ). Także gratulacje, rzadko się spotyka "człowieka orkiestrę". [/irony]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 9 Dołączył: 28.08.2006 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O, dopiero teraz zauważyłem, że znasz wszystkie główne frameworki PHP - Symfony, Zend Framework, CakePHP. Gratulacje. Mi nauka Symfony2 zajmuje już miesiąc i dopiero mógłbym powiedzieć, że jestem na poziomie początkującym (trochę brak czasu, matura :] ). Także gratulacje, rzadko się spotyka "człowieka orkiestrę". [/irony] Ja może nie do końca na temat i powie ktoś, ze się czepiam, ale myślę, że mówię do inteligentnego człowieka i "ziarno trafi na żyzną glebę". Mianowicie chodzi mi o to coś na końcu: [/irony] Co to jest? Ja oczywiście wiem doskonale co to jest, ale widzę, że co raz więcej oczytanych i inteligentych osób używa tego hmn... "znacznika" w swoich wypowiedziach. A to jest uważanie swoich współrozmóców za kretynów. Wyobraź sobie, któregoś słynnego polskiego wieszcza, niechaj to będzie Fredro, który oznajmia na początku Zemsty: aby jaśnie czytelnik rozumiał doskonale cały mój utwór, rad jestem mu oznajmić, że w tych i tych sytuacjach zręcznie ironii użyłem, chcąc przeprosić w tym miejscu za nadmierne utrudnienia w czytaniu Normalnie zakładanie, ze ludzie to idioci. I jeszcze znacznik jakiś dziwny. Ja rozumiem, że autor tego tematu zrobił stronę, która wygląda jak pogrzeb i jest wygodna w uzyciu jak śrubokręt przy smarowaniu chleba, ale nie zakładajmy od razu najgorszego. Na koniec - sam jestem Ślązakiem i mój język jest daleki od ideału, ale zabiegi językowe, co raz popularniejsze, w stylu "oznajmiam, tutaj będzie ironia a tutaj się kończy", to zubożanie języka polskiego, dalej, zakładanie, że użytkownik do którego skierowane są słowa to kretyn, który jej nie zauważy. Dziękuje, dobranoc. Ten post edytował Cypherq 20.04.2011, 19:55:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 23:04 |