Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> bbcode, w emailach
gargamel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Dziergam ostatnio dość sporo maili, w których zamieszczam kod czy to html czy php i bardzo uprzykrzającym faktem jest brak możliwości odpowiedniego formatowania takowych fragmentów...
I tak się zastanawiam - czy istnieją jakieś skrzynki pocztowe, które udostępniają swojego rodzaju bbcode, lub czy np. tak rozwojowy gmail, nie planuje wprowadzenia czegoś takiego?
W niektórych środowiskach taka dodatkowa opcja myślę że bardzo by ułatwiła życie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)

Ten post edytował gargamel 20.04.2011, 13:39:11
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
gargamel

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
Jakie ręcznie!? Tłuką Ci do głowy, że to bbcode jest później przerabiane na html, którego normalnie możesz używać maila'ch. Nawet dostałeś propozycję narzędzia, które to zrobi o nazwie Geshi.

ehh...
1 kwestia - Wiem że bbcode jest konwertowane na najzwyklejszy w świecie html
2 kwestia - znam geshi
Ale, jeśli chcę wysłać odpowiednio sformatowany tekst, to muszę najpierw skorzystać z owego zewnętrznego narzędzia, jakim np. jest geshi, a następnie to co otrzymam muszę wysłać mailem.
Zastanawia mnie tylko czemu taki np gmail, nie ma funkcji która zrobi to sama...
Równie dobrze moglibyśmy się spierać po co na niektórych stronach jest opcja dodaj do ulubionych, skoro to samo można zrobić wchodząc w odpowiednie opcje przeglądarki? A no po to żeby można było to zrobić jednym kliknięciem..

Ten post edytował gargamel 20.04.2011, 14:49:25
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 8.10.2025 - 03:45