![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 11 Dołączył: 25.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytam o wszystkie, a nie wiedzieć czemu, i mając 3 rekordy w bazie pokazuje mi tylko 2 o.O. Wynik jak niżej. Pytanie why ?
Numer: 2Autor: user2Data: 2011-04-18 00:40:49 Numer: 3Autor: user3Data: 2011-04-20 01:11:34
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A pan królik jak zwykle tylko się wymądrza, daje wskazówki ale kodu nigdy nie napisze sorry stary ale musiałem w końcu Cie skomentować Niektórzy trzymają się pewnych reguł - nie dają gotowców. Autor tematu przychodzi tu z pewnym problemem, który nie my mamy za zadanie rozwiązać, lecz on sam. Naszym zadaniem jest pomoc i ewentualna korekta toku myślenia. Dając gotowe skrypty, facet przekopiuje je do swojego projektu, odpowiednio dopasuje i za godzinę przyleci z kolejnym (nie pamiętając o poprzednim)... Bags_Bunny dobrze odpowiada - podaje zagadnienia przez co zmusza autora tematu do myślenia. Sorry, ale musiałem skomentować (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam! edit:
Po co wywołujesz funkcję connection() po zaimportowaniu pliku połączenia z bazą? Nie lepiej wywołać tę funkcję w connection.php, a potem tylko używać include / require ? Mi taki sposób wydaje się bardziej optymalny i przejrzysty - patrz powtarzalność kodu php. Przy dużych projektach ma to nieco większe znaczenie ;d no i jeszcze literówka:
Ten post edytował modern-web 19.04.2011, 11:21:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 39 Dołączył: 12.04.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Autor tematu przychodzi tu z pewnym problemem, który nie my mamy za zadanie rozwiązać, lecz on sam. Naszym zadaniem jest pomoc i ewentualna korekta toku myślenia. Dając gotowe skrypty, facet przekopiuje je do swojego projektu, odpowiednio dopasuje i za godzinę przyleci z kolejnym (nie pamiętając o poprzednim)... Brakowało mi takiej wypowiedzi. Dziękuję! A Ty Hapsiok sie do roboty zabieraj, a nie gadasz, bo mi miałeś dole odpalić (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) . Swoją drogą, o USING nie słyszałeś? Po co sobie zasyfiać zapytanie niepotrzebnymi warunkami?
I jeśli już się czepiamy całości kodu to polecam UTF8 zamiast Latin2. Zużywa co prawda trochę więcej miejsca, ale jest uniwersalniejszy; nie będziesz mieć problemów, jeśli zechcesz dodać inne języki (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) . Co do znajomych, to i tak Hpsi nie jest zły. Wczoraj od innego znajomego dostałem następujące życzenia urodzinowe: Cytat Happy Birthday, mofo! Bywa; miło, że pamietał (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 21:02 |