![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 1 Dołączył: 1.06.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to uruchamiam na serwerze z którego szczytuje dane to śmiga . Czyli alert poprawnie się wyświetla wraz z danymi. Jak uruchamiam to lokalnie na komputerze to funkcja success się wykonuje - ale wyświetla mi alert z pustymi danymi . Czyli mam Odpowiedz i pusto - brak danych . A musi mi skrypt zasysać dane z zewnętrznego serwera . Gdziekolwiek to uruchomię. How to ? Ten post edytował Ociu 18.04.2011, 20:40:18
Powód edycji: [Ociu]: poprawiłem bbCode
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@bastard13 - podał Ci wyjaśnienie... adres http://query.yahooapis.com/v1/public/yql?q pełni w tym skrypcie rolę jakby serwera proxy - jednak ponieważ jest to inna domena niż Twoja domena zastosowana jest metoda JSONP, gdzie w sumie zamiast formatu json mógłbyś mieć i string xml'a... działa to na tej zasadzie, że do drzewa DOM jest dołączony węzeł script z url'em do podanej strony, po załadowaniu skryptu wywoływana jest funkcja (zdefiniowany callback) która jako argument ma string najczęściej w formacie json...
równie dobrze samemu mogłeś sobie napisać w php skrypt pośredniczący, który by pobierał daną stronę i wypluwał jej zawartość - w ten sposób mógłbyś odpytywać swój skrypcik przez AJAX... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 18:11 |