![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. W bazie danych mam pole "access" i są tam literki. Jak mogę zrobić coś takiego:
Skrypt sprawdza, czy jest literka a oraz czy jest literka b. Jeżeli obu nie ma, to do istniejących literek w bazie dopisuje te dwie, a jeżeli np a jest już w bazie, ale nie ma b, to dopisuje do istniejących tylko literkę b. Literki a i b mogą być w ciągu znaków, na początku, na końcu, w środku. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli na początku pobrać wszystkie dane z pola access, następnie pojedynczo pobierać czy są dane litery i jak nie ma, to dodawać?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli na początku pobrać wszystkie dane z pola access, następnie pojedynczo pobierać czy są dane litery i jak nie ma, to dodawać? Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "wszystkie" - czy to jest jeden rekord czy też wiele rekordów? Jeśli jeden to procedurę przedstawiłem we wcześniejszym poście. Jeśli wiele rekordów to musisz dodać pętlę zewnętrzną iterującą po pobranych rekordach. Aha, nie zapomnij o zapisaniu do bazy uaktualnionej wartości ![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:01 |