![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 195 Pomógł: 14 Dołączył: 12.01.2006 Skąd: Gotham City Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odwiedź moją stronę
Ostatnia prze zemnie wykonana stronka, ogólnie nie wykonuje stronek prawie w ogóle. Strona jest oparta o mój własny cms. Do oceny szablon ( cała grafika wykonana przez mnie w gimpie ) nad którym trochę siedziałem bo zawsze bardzo mozolnie mi to idzie i zabezpieczenia. Ten post edytował emp 22.02.2011, 21:02:18 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 2 Dołączył: 29.04.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... Strona instytucji publicznej (a przynajmniej dla ludzi) oparta na tabelkach? To się po prostu w głowie nie mieści. Osobiście byłoby mi wstyd. Jest zgodna z standardem html 4.01 (przynajmniej składniowo), lecz sam kod jest, hmm... Lepiej nie komentuje, bo będzie flame, ale szczerze powiedziawszy to po co się męczyć pisząc cms, który cały layout wrzuca w tabelki? Nie lepiej jest zrobić coś raz a dobrze?
Wcześniej wspomniane załączenia css. Niektóre puste (pracownicy.css)... Wygląd. Ciemno-czerwone podświetlenie na zielony jest nieestetyczne. Numery na infolinie w obrazku... Mapa strony wygląda jakby była zaczerpnięta z innej o innej kolorystyce. Zabezpieczeń i reszty nawet nie będę sprawdzał, bo chyba strona będzie poprawiana jak rozumiem. dodatkowo po przeczytaniu 2 strony wątku: Człowieku! Wiesz, że swojego pracodawcę okradłeś? Strona jest wykonana beznadziejnie, osoby niedowidzące/niewidzące nie mają szans wynieść coś z tej strony. Nawet sam kod html jest napisany do bani. To, że jest walidowany pod kątem składni nie oznacza, że jest zgodny z standardami stosowania tej składni. Standardy są po to, by technologie odczytujące tą stronę mogły sobie w równej mierze poradzić (browser, szczekaczka, być może prototypowy głosowy internet...). Jeżeli jesteś tak zapatrzony w siebie, by nawet podstawowych informacji i krytyki nie potrafić przyjąć, to na Twoim miejscu dał bym sobie siana z programowanie i przeszedłbym na publicystykę w portalach typu gazeta.pl. Brak szyfrowania jest sporym minusem jeżeli chodzi o instytucje zajmującą się finansami. Poza tym, oprzeć stronę rozpoznawalnej firmy na szablonie identycznym (prócz kolorów) jak swoja strona? Chyba żartujesz. Wiesz, że płacąc Ci spodziewali się czegoś unikalnego dostosowanego do swoich potrzeb? Co do komentarza o wypaleniu się po 30 i narcystycznym eseju. Jeżeli się niczego nie uczysz to uważasz, że za (strzelam) 10 będziesz posiadał choć odrobinę większą wiedzę, gdy nie będziesz korzystał z wiedzy i krytyki innych? Naprawdę radzę pójść na jakąś renomowaną uczelnie techniczną. Po przejściu chociaż pierwszego roku wrócić do "zabaw" z programowaniem. Dziękuję, tyle z mojej strony. Jeżeli mój post klasyfikuje się jako flame to po proszę o ostrzeżenie/czy cokolwiek innego, ale nie można koło czegoś takiego przejść. Jeszcze ktoś młody tu zajrzy i weźmie tego Pana za przykład, a szacowne grono będzie później musiało poprawiać (lub budować od nowa) strony po takim "programiście". Ten post edytował neosatan 16.04.2011, 19:47:32 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 17:49 |