![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja sytuacja nie wygląda zbyt ciekawie, 22 lata, studia na kierunku Automatyki i Robotyki zakończone przed czasem. Zapisałem się od razu do policealnej szkoły informatyki, taki odruch by "gdzieś być"/"coś robić", patrze na tą szkolę raczej z przymrużeniem oka. Szukam jakieś pracy dorywczej co by mieć jakiś dochód. Tyle by to było na wstępie.
Na studiach poznałem podstawy PHP (jako rozszerzenie na razie dla HTML'a i CSS'a) i mi się spodobało. Od jakiegoś czasu staram się na własna rękę poszerzać wiedzę w zakresie PHP, na razie powiedzmy że umiem w "teorii" tabele, warunkowanie, pętle, funkcje i jako tako formularze+pierwsze łączenie z bazą MySQL. Jak pisałem na początku to głównie teoria i zamierzam pójść do przodu i zrobić coś w praktyce. Tylko że pomyślałem czy mogę związać moją przyszłość z tym programowaniem, znaczy, zostać programistą PHP. Co o tym sądzicie? Czy to nie jest przypadkiem gadanie jakiegoś przygłupa który nie radzi sobie w życiu itd. itp.? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Crozin
Cytat Nie, nie oferują. Nawet nie są blisko tego. Wiem o tym. Dlatego napisałem o czepianiu się. Cytat A pisanie, że "cała reszta to zalety JVM-a, nie Javy" jest trochę dziwne. Bo język i maszyna wirtualna są ze sobą w znakomitej większości przypadków tak mocno związane, że można je wręcz traktować jako jedność. Może inaczej - czym byłaby Java gdyby nie była powiązana z JVM (była klasycznym językiem kompilowanym)? Zalety Javy to platforma, nie język. Mimo że są one blisko związane to nie są tym samym. Przynajmniej od czasu gdy JVM umożliwia uruchamianie innych języków niż czysta Java. Co do .NETu to dla mnie Microsoft wykorzystał szansę jaką dało olewanie przez Suna platformy desktopowej. Nie będę wnikał co jest "better" w C# bo praktycznie nie miałem styczności z tym językiem. Gdyby Sun dopracował wreszcie profil client w HotSpocie to .NET prawdopodobnie nigdy nie uzyskałby takiej popularności. Podobno w Javie 7 mają zupełnie znieść podział na client i server - poczekamy, zobaczymy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 19:31 |