![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja sytuacja nie wygląda zbyt ciekawie, 22 lata, studia na kierunku Automatyki i Robotyki zakończone przed czasem. Zapisałem się od razu do policealnej szkoły informatyki, taki odruch by "gdzieś być"/"coś robić", patrze na tą szkolę raczej z przymrużeniem oka. Szukam jakieś pracy dorywczej co by mieć jakiś dochód. Tyle by to było na wstępie.
Na studiach poznałem podstawy PHP (jako rozszerzenie na razie dla HTML'a i CSS'a) i mi się spodobało. Od jakiegoś czasu staram się na własna rękę poszerzać wiedzę w zakresie PHP, na razie powiedzmy że umiem w "teorii" tabele, warunkowanie, pętle, funkcje i jako tako formularze+pierwsze łączenie z bazą MySQL. Jak pisałem na początku to głównie teoria i zamierzam pójść do przodu i zrobić coś w praktyce. Tylko że pomyślałem czy mogę związać moją przyszłość z tym programowaniem, znaczy, zostać programistą PHP. Co o tym sądzicie? Czy to nie jest przypadkiem gadanie jakiegoś przygłupa który nie radzi sobie w życiu itd. itp.? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 999 Pomógł: 30 Dołączył: 14.01.2007 Skąd: wiesz ? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie powiedziałbym wcale że pierwsze skrzypce inne technologie tam grają. Przecież FB leci na Symfony. Ba nawet z tego co czytałem na 2.0 już. Zespół FB opracował tylko jakiś szybszy parser PHP HipHop czy jakoś tak to się nazywało, ale generalnie rewolucji nie ma. Przy takim obciążeniu jakie generuje ten serwis to i tak są to raczej kosmetyczne poprawki.
edit> Trochę mam wrażenie że to takie dywagacje są o próbie wyciśnięcia pasty z tubki w której już jej nie ma. Ten post edytował starach 14.04.2011, 14:44:48 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 6.10.2025 - 23:48 |