![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam wyrażenie regularne, które, przynajmniej teoretycznie powinno usuwać wszystko co nie jest literą cyfra i minusem. Niestety przepuszcza równieć inne krzaki.
Na przykład w tekście: the way » :photoschau on we heart it / visual bookmark #8765543 nie powinno być tych strzałek za słowem 'way' Próbowałam tak: i tak: Jak się takich znaków pozbyć zostawiając jednocześnie polskie? Oczywiście jak zrezygnuję z przepuszczania polskich znaków (w szczególności 'ż') to inne 'krzaki tez znikają, ale nie o to chodzi. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 374 Pomógł: 149 Dołączył: 1.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko ładnie, tylko rezultat się nie zmienia Twoje wyrażenie działa pod warunkiem, ze nie wstawi się Ż. Nie wiem czy to jest istotne, ale to wszystko jest w kodowaniu utf8.
Wywala wszystko co nie jest literą, cyfrą i dodaje myślnik, tylko dodaj jeszcze polskie znaki, ale nie wiem jak z kodowaniem: Tak też już robiłam \w to to samo co a-zA-Z. Efekt est jeszcze gorszy, bo niechciany znaczek jest zwyczajnie zamieniany na � |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.10.2025 - 08:35 |