![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Postanowiłem przenieść się z mysqli n PDO za sugestią z tego tematu i właśnie uaktualniam moje skrypty.Jednak mam takowy problem.. mam taki kodzik
Właśnie z tym rowCount jest problem bo nie działa tak jak powinien.(albo ja go nie używam jak powinienem) , czy jest jakaś alternatywa w PDO która działałaby tak jak mysqli_num_rows? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mhmm czyli zostaje mi puścić while z fetchem i dodawać do zmiennej?Dla uściślenia mam na myśli coś takiego
Chociaż wolałbym się obejść bez takich "hacków" , jakieś inne propozycje? ===EDIT=== A więc tak kombinowałem z powyższym pomysłem funkcji... i wychodzi na to że do sprawdzenia muszę dwa razy odpalać zapytanie do bazy , czyli aby funkcja działała muszę uzyć czegoś takiego Tylko takie coś jest trochę nieoptymalne czyż nie? Ten post edytował nekomata 12.04.2011, 19:49:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 08:17 |