Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Płatności online, integracja
uupah5

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Hej,
pytanie do praktyków: chciałbym wdrożyć płatności online (przelewy, karty kredytowe).
Jakbyście mieli polecić, biorąc pod uwagę szybkość/łatwość wdrożenia i późniejszą bezproblemowość usług (jakość, szybkość i solidność supportu) - to co by to było?
Aplikacja, która będzie integrowana z płatnościami, jest oparta o Zend framework.
z góry dzięki za sugestie.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
athabus

-----

Odradzam platnosci.pl - mam bardzo negatywne doświadczenia z tą firmą.
- główna rzecz jaka mnie zraża to spychologia. Np. klientowi wyskakuje monit o zagrożeniu z programu antywirusowego na stronie platnosci.pl i dostaje informację, że pewnie jakiś wirus jest na MOJEJ stronie. Oczywiście dzwonię i opierdalam od góry do dołu Panią na infolinii. Bardzo przepraszają - oni wiedzą, że to pewnie wina programu antywirusowego bla bla bla i przepraszają, że tak klientowi powiedzieli. Kilka dni później sytuacja się powtarza z innym klientem... Ręce opadają - człowiek pracuję na reputację, a takie buce robią tylko negatywny PR zamiast klientowi rzeczowo wytłumaczyć.

- swego czasu wiele osób miało problem z dokończeniem transakcji - zdaje się, że dotyczyło to głównie firefoxa - miałem okresy, gdzie 20-30% transakcji nie dochodziło do skutku. Sam wszedłem swoim ff i też nie udało mi się dokończyć transakcji pomyślnie. Teraz już problemu nie ma, ale pamiętam, że sytuacja trwała dość długo.

- helpdesk jest porażką - bardzo trudno się do nich dodzwonić. Na szczęście na maile odpowiadają dość dobrze (ale z dużym poślizgiem)

- zdarza się dość często, że jest problem z dostępem do panelu administracyjnego.

Ogólnie gdyby nie fakt, że z platnosci.pl korzystam tylko do obsługi kart kredytowych, które stanowią jakiś mały procent obrotów to już dawno bym ich zmienił. Trwam z nimi tylko dlatego, że nie chce mi się przechodzić jeszcze raz przez implementację płatności.

Obecnie zdecydowałbym się na dotpay - korzystam z ich usług jako klient na kilku stronach i jestem zadowolony.

Na plus płatności trzeba oddać, że mają dość przejrzystą dokumentację i sami zaproponowali mi obniżkę prowizji po przekroczeniu jakiegoś tam progu obrotów (nie była to jakaś wygórowana kwota tylko coś rzędu 2-3k złotych).

Na koniec taka maja obserwacja, że strasznie zdzierają za obsługę płatności elektronicznych (nie wiem czy to wina serwisów, czy banków).
+Quote Post
markonix

-----

Cytat(athabus @ 12.04.2011, 13:31:57 ) *
Na koniec taka maja obserwacja, że strasznie zdzierają za obsługę płatności elektronicznych (nie wiem czy to wina serwisów, czy banków).

Z tego co wiem to banki pobierają tylko prowizje od e-transferów np. mTransfer w mBank.
Rozumieć tu należy przelewy, które tylko trzeba potwierdzić (zdrapką, sms) bez wypełniania formularza.
Bez e-transferów to po prostu przelew z banku do banku, a potem już kwestia techniczna operatora jak pobierają informacje o przelewach.

Transferuj.pl przykładowo daje możliwość wyboru e-transferu (2.5% prowizji) lub zwykłego przelewu (1%) dla niektórych banków np. dla wspomnianego wcześniej mBanku. Dla wygody klienta osobiście wybrałem e-transfer.

Ten post edytował markonix 12.04.2011, 23:06:32
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 10.10.2025 - 14:06