![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
pytanie do praktyków: chciałbym wdrożyć płatności online (przelewy, karty kredytowe). Jakbyście mieli polecić, biorąc pod uwagę szybkość/łatwość wdrożenia i późniejszą bezproblemowość usług (jakość, szybkość i solidność supportu) - to co by to było? Aplikacja, która będzie integrowana z płatnościami, jest oparta o Zend framework. z góry dzięki za sugestie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Integruje na bieżąco dotpay, paypal, alertpay, transferuj, pza.
Próbowałem też platnosci i przelewy24 tak więc mam troszkę porównania. Płatności - lider w kraju, wręcz kolos, stawki kiepskie. Integracja najtrudniejsza z wymienionych (może dlatego, że to była moja pierwsza próba z e-płatnościami). Z supportu nie korzystałem. DotPay - drugie miejsce w kraju, integracja łatwa, dokumentacja ok, jest też integracja z PayPal czy MoneyBookers, dużo punktów płatności np. stacjonarne, stawki przeciętne. Transferuj - świeżak na rynku, mnie przypadł do gustu. W kwestii technicznej jak DotPay. Support ok, dałem kilka sugestii i do tygodnia pojawiły się na stronie. Stawki najlepsze szczególnie dla firm. Przelewy24 - już nie pamiętam dokładnie ale odrzuciły mnie tam kwestie techniczne (trzeba było jakoś "dodatkowo" obsłużyć sytuacje gdy klient zapłaci i nie poczeka na stronie aż płatność zostanie zweryfikowana - to akurat dla mnie oczywista sytuacja). PayPal - integracja w miarę prosta, trzeba weryfikować płatności wysyłając zapytanie, stawki beznadziejne. Ten post edytował markonix 12.04.2011, 12:00:44 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 06:40 |