![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam problam z rozwiazaniem skryptu.
otoz mam tabele "oceny" w ktorej zapisane sa oceny plików. wyglada tak: id / user / plik / plus / minus zrobilem to tak aby kazdy user mogl oddac glos na kazdy dowolny link tylko raz. chcialem teraz wyswietlic plik z najwieksza liczba plusow, czyli nalezaloby policzyc pliki z takim samym numerem ktore maja dodatkowo przypisana wartosc plus = 1 ale nie moge sobie poradzic ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 1.04.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko wlasnie problem w tym ze w kolumnie plus moze byc tylko wartosc 1 albo 0 wiec to by raczejnie rozwiazalo tego problemu.
pokaze skrypt jakim probowalem to ogarnac i troche wytlumacze tok swego myslenia:
wyskakuje mi potem tabela z wynikami: plusy: 2 32 plusy: 1 34 plusy: 1 37 plusy: 2 33 plusy: 2 33 plusy: 2 32 drugi wynik to numer pliku. przy tym podejsciu mam ten problem ze nie iwem jak wprowadzic porzadek do tych wynikow tak aby sortowane byly wg wielkosci... Ten post edytował masterbx2 12.04.2011, 10:22:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 19:29 |