![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak w temacie , zastanawiam się czy jest sens używania mysqli_cośtam() or die('tragiczna śmierć') czyli używania warunkowego . Obecnie na localhoście używam or die() tylko przy mysqli_connect i zastanawiam się czy naprawdę warto używać tego gdzie indziej?Mam na myśli że skoro przy każdym odświeżeniu strony i tak na początku skryptu jest mysqli_connect to po co mam dalej dodawać za każdym razem? Czy przykład z die jest po prostu elementem "dobrego wychowania" czy jest naprawdę potrzebny?
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat die nie pozwala Ci na elastyczna reakcje na bledy, nie pozwala zapisac bledu do logow, nie pozwala No dokładnie to miałem na myśli , a nawet jeśli się wywali w połowie działania skryptu , to jest jakieś <0.5 do 1.5 sekundy od początku do końca działania czyli niepowinno narobić dużych szkód I następne odświeżenie już nie zadziała.. słyszałem trochę o tym PDO , główną zaletą jest mobilność pomiędzy różnymi typami baz , i dlatego wydaje mi się iż może to być takie typowe narzędzie "Do wszystkiego" czyli do niczego... i tak mam zamiar korzystać z MySQL więc nie wiem czy takie potężne narzędzie jest mi potrzebne, żeby nie wyskoczyć z armatą na mysz.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 01:30 |