![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 228 Pomógł: 1 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam hasło zahaszowane w md5, jak mogę wygenerować unikalny link, wysłać go na emaila i gdy gracz wejdzie na link z emaila to może wpisać nowe hasło i zostanie ono zastąpione starym? Chodzi o przypomnienie hasła, ale jak wiadomo, zahaszowanego się nie da wyświetlić.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 763 Pomógł: 117 Dołączył: 15.03.2010 Skąd: void Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zmiana hasła:
- użytkownik klika przypomnij hasło - podaje adres e-mail - system generuje mu nowe hasło - wysyła go na maila - użytkownik odbiera maila z hasłem i loguje się - system wykrywa, że jest to logowanie po zmianie hasła i prosi o podanie nowych danych - użytkownik wpisuje nowe hasło, potwierdza i akceptuje. P.S. md5() to algorytm mieszający działający w 2 strony... 2. Doładowanie konta za pomocą kodów bezobsługowych: - użytkownik wybiera kwotę - pokazuje się jakiego sms-a ma wysłać i na jaki numer - poniżej jest pole do wpisania kodu - wpisuje kod i akceptuje - skrypt sprawdza czy kod zgadza się z kodami znajdującymi się w puli kodów dla takiej kwoty doładowania P.S. musi być osobny skrypt dla każdego z doładowań. tak samo usługi po stronie DotPay muszą być osobne dla każdej wartości SMS. wywołujesz skrypt zależnie od kwoty jaką wybrał użytkownik i po prostu sprawdzasz to z danymi w DotPay ![]() Pozdrawiam! -------------------- Pomogłem? Kliknij `Pomógł`. To nic nie kosztuje, a mnie usatysfakcjonuje! ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 18:49 |