Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [PHP]Wulgaryzmy i wyjątki
Szunaj85

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Mam formularz w którym weryfikuję za pomocą skryptu treść wyszukując w niej wulgaryzmów. Skrypt to tablica w której znajdują się wulgaryzmy oraz pętla, która sprawdza czy w tekście są wulgaryzmy.
Problem w tym, że są słowa które same w sobie zawierają ciąg znaków odpowiadający wulgaryzmowi, np. cham - słucham.
Skrypt takie słowa również bierze za wulgaryzmy.
Jeśli chodzi o rozwiązanie myślę tu o stworzeniu drugiej tablicy wyjątków, ale nie wiem jak to dalej zrobić. A może jest jakiś lepszy sposób?
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi
Szunaj85

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat
@Crozin
Ale Twój sposób jest średnio dobry, bo takie słowo jak 'nie podsłuchuj' przejdzie przez cenzurę, ale przejdą przekleństwa 'pochodne' jak chujowy itp.
Cytat
Najprostszym sposobem jest sprawdzenie czy przed i po danym słowie nie znajduje się jakaś litera, można takie coś skonstruować za pomocą wyrażeń regularnych.
No niestety tutaj się muszę zgodzić z peter13135. Dla części wyjątków to zadziała, ale dla reszty już nie.
Cytat
To zamiast preg_replace_callback, które zmienia zawartość zmiennej użyj preg_match, które po prostu wyszuka i zwróci ilość wystąpień znalezionych wulgaryzmów.
Tylko, że mój problem tego nie dotyczy.
Go to the top of the page
+Quote Post

Posty w temacie

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 15.10.2025 - 18:46