![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kilka pytań:
1. Jak mogę założyć serwer WWW na którym będzie moja strona? Nie za bardzo interesuje mnie programy, można to jakoś zrobić bez tych wszystkich programów? 2. Czy JA mogę sam zrobić domene na przykład: .pl, .com etc.? Wiem, że trzeba mieć do tego jakąś tam licencje czy coś.. 3. Macie może jakieś fajne stronki o serwerach? Jak zrobić hosting itp.? Linux, zabezpieczenia i te sprawy? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 511 Pomógł: 143 Dołączył: 13.03.2010 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Niestety serwera www nie da się założyć bez oprogramowania. Ale to wcale nie oznacza że musisz się znać na oprogramowaniu by mieć serwer www (tak jak nie musisz być mechanikiem by jeździć samochodem i inżynierem elektronikiem + inżynierem telekomunikacji by korzystać z telefonu komórkowego). Po prostu kupujesz hosting, a jeżeli potrzebujesz większej mocy to możesz kupić, vps zarządzany, serwer zarządzany, lub wynajmujesz administratora serwerów www i on kupuje serwer i go konfiguruje na Twoje potrzeby. Kolejność w jakiej podałem te sposoby nie jest przypadkowa, ponieważ wiąże się z tym wzrost kosztów. Po Twoim poście wnioskuje że nie masz jeszcze serwisu który wymagał by specjalnego serwera, wystarczy Ci hosting. Dostaniesz w takim hostingu dostęp do specjalnej strony www ("CMS serwera") w którym będziesz mógł zarządzać najczęściej wykorzystywanymi funkcjami serwera www. Dzięki temu bez zabawy z oprogramowaniem będziesz miał w najprostszy i najtańszy sposób serwer www gdzie będziesz mógł umieścić swoją stronę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 02:09 |