![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam formularz w którym weryfikuję za pomocą skryptu treść wyszukując w niej wulgaryzmów. Skrypt to tablica w której znajdują się wulgaryzmy oraz pętla, która sprawdza czy w tekście są wulgaryzmy.
Problem w tym, że są słowa które same w sobie zawierają ciąg znaków odpowiadający wulgaryzmowi, np. cham - słucham. Skrypt takie słowa również bierze za wulgaryzmy. Jeśli chodzi o rozwiązanie myślę tu o stworzeniu drugiej tablicy wyjątków, ale nie wiem jak to dalej zrobić. A może jest jakiś lepszy sposób? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ty mi lepiej powiedz od kiedy to "cham" to wulgaryzm? Kurwy, chuje i inne popierdoleńce to rozumiem, ale by chama cenzurować? W ogóle próba cenzury jest kompletnie bezsensowna, bo: Oczywiście znam te wszystkie sposoby omijania, więc nie musisz mi tego uświadamiać.1. Cenzura to zło. 2. Jeżeli nawet jest "k*rwa" czy "k***a" i tak każdy przeczyta to "kurwa". 3. Jeżeli spróbujesz uniemożliwić dodanie treści z wulgaryzmami to i tak ktoś napisze "k u r w a" czy coś w ten deseń czego na 99% nie wychwycisz. Za to na pewno po przeczytaniu komunikatu "prosimy o dodawanie treści bez przekleństw" nie zrezygnuje z dodania ich. Cytat Hehe Szunaj zapewne miał na myśli takie słowa jak wymieniłeś ale nie chciał ich bezkarnie pisać na forum żeby kicka nie dostać Dokładnie, podałem tylko przykład chcąc jednocześnie zbytnio nie przeklinać.Cytat Jeżeli już zdecydujesz się na tą durną cenzurę to po prostu sprawdź czy ów słowo nie stoi w sąsiedztwie innych znaków alfabetycznych Mógłbyś podać jakiś przykład? Jakich funkcji do tego użyć?Ten post edytował Szunaj85 8.04.2011, 19:31:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.10.2025 - 08:03 |