![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 37 Dołączył: 4.06.2005 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jak rozwiązać problem informowania użytkownika o aktualizacji aplikacji. Chodzi mi o taki bajer jak jest w Wordpress lub pochodnych, po zalogowaniu dostaję komunikat że jest dostępna nowa wersja aplikacji. Nie mam pomysłu jak to rozwiązać. Będę wdzięczny za informację lub naprowadzenie mnie. Niestety w Wordpress nie mogę dojść gdzie to siedzi (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może najprostsze rozwiązanie będzie najlepsze?
Np. Przy zalogowaniu łączy się DB serwisu udostępniającego daną aktualizację. Jeśli jest dostępna, to już zależy od Ciebie, wybierasz czy ma zaktualizować daną aplikację czy później (ręcznie, poprzez specjalną zakładkę w panelu/stronie). Ew. sprawdzanie nie przy zalogowywaniu, tylko o określonej porze (czas z serwera) codziennie/tydzień/miesiąc, plus możliwość zmienienia częstotliwości aktualizacji. W jaki sposób masz realizowaną tą aktualizację? Tylko plik na serwerze, czy może coś jeszcze? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 12.10.2025 - 03:46 |