![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Wymyśliłem sobie sposób na zmianę treści (tekstu), umieszczonego na stronie napisanej w HTML i CSS. Całość odbywa się z poziomu PHP. Sprawa wygląda tak: Jest to taka wstępna, w najprostszej postaci wersja. Otwieram do odczytu plik 'html' np.: index.html. Ładuję (na chwilę obecną) całą zawartość do textarea. Następnie zmieniam w odpowiednich divach to co chcę zmienić i zapisuję zawartość textarea do pliku, w tym przypadku index.html . I git. Ogólnie działa. Teraz pytanie: Czy takie rozwiązanie jest akceptowalne patrząc od strony bezpieczeństwa, półprofesjonalności i w ogóle. Po prosu nie chcę tworzyć strony w PHP i odpowiednie treści wstawiać z pliku czy tam MySQL i tylko zmienić rekordy w bazie, albo pliku. Założenie jest takie, że strona ma być w pełni statyczna z możliwością wprowadzania zmian w treści (a raczej tylko tekście). Ten post edytował Bednarus3 5.04.2011, 19:56:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale ja chcę podmieniać divy na textarea. To jest właśnie główna koncepcja. Tylko przy pomocy PHP. JS może być tu wykorzystane do obsługi edytora. Usunę ten kod jak Cię tak razi (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) Ale i tak go napisałem zanim mówiłeś, żeby nie zamieszczać kodu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Ten post edytował Bednarus3 5.04.2011, 23:49:23 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 15:18 |