![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 4.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam pytanie bo nie wiem jaką funkcję do tego zastosować z PHP, wyciągam dane z bazy danych i wyświetlam je na stronie, jest to 5 informacji (title), ale chciałbym żeby za każdym razem po odświeżeniu były to inne 5 informacji jak się do tego zabrać (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a jak myślisz co robi ten kawałek kodu?? Myślę że odpala rakietę. Ok. Masz rację. Sam się zaplątałem, źle odczytałem wyrażenia warunkowe (bo brak wcięć (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) Ale nie zmienia to faktu że robisz aż 5 zapytań, co nie jest optymalne. Już lepiej jest zrobić tak. Co prawda też nie idealne bo rand() w mysql robi tymczasową tabelę, ale jednak lepsze to niż 5 zapytań i jest znacznie prostsze w implementacji (jedna linijka to nie kilkanaście) Ten post edytował peter13135 5.04.2011, 20:11:13 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 20:56 |