![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie forumowicze!
Chciałbym wam przedstawić moją prostą i zarazem nieskomplikowaną klasą Graphix którą napisałem z nudów (jak i w celach edukacyjnych). a postanowiłem wystawić na łamach forum bo uznałem że komuś może się przydać. Ponadto czyni kod (wg. mnie) czytelniejszym i ładniejszym pomijając to że część funkcji to wrappery (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Oto taki przykładowy kod:
Download: Repozytorium na GitHub'ie Dokumentacja: Dokumentacja To chyba wszystko. A co do kodu to dla niektórych kod może być gorszy od podstawowego (GD) ale to zależy wyłącznie od własnych upodobań. Proszę o komentarze i wasze opinie. Ten post edytował Szadow 26.03.2011, 12:35:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Strzał w stopę. Wszystkie nowe projekty opierają się o 5.3. Zresztą jest to na chwilę obecną chyba jedyna rozwijana gałąź.
4. Daj osobno źródła (folder src) i osobno dokumentację z przykładami (folder docs). 9. Po nic. Ale jeżeli się gdzieś walnę i będę próbować robić jakieś dziwne rzeczy to dobrze jest dostać od razu informację o tym, że coś spieprzyłem. To ułatwia pracę. Ja nie piszę tutaj o jakiś nie wiadomo jak rozbudowanych bibliotekach, a o absolutnym minimum. Na co mi jakieś narzędzie które jedynie mnie ograniczy i utrudni pracę? Tworzenie / przetwarzanie grafiki samo w sobie jest bardzo obszernym zagadnieniem, więc i biblioteki ułatwiające prace z tym muszą być nieco obszerne by zapewnić chociażby minimalne wsparcie. PS. Betę to się wypuszcza jak projekt ma ręce i nogi, da się go już nawet używać i gdy wprowadzone zmiany będą raczej kosmetyczne. PS2. "może" i "wg (bez kropki)". |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.10.2025 - 05:57 |