![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie forumowicze!
Chciałbym wam przedstawić moją prostą i zarazem nieskomplikowaną klasą Graphix którą napisałem z nudów (jak i w celach edukacyjnych). a postanowiłem wystawić na łamach forum bo uznałem że komuś może się przydać. Ponadto czyni kod (wg. mnie) czytelniejszym i ładniejszym pomijając to że część funkcji to wrappery (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) . Oto taki przykładowy kod:
Download: Repozytorium na GitHub'ie Dokumentacja: Dokumentacja To chyba wszystko. A co do kodu to dla niektórych kod może być gorszy od podstawowego (GD) ale to zależy wyłącznie od własnych upodobań. Proszę o komentarze i wasze opinie. Ten post edytował Szadow 26.03.2011, 12:35:44 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 6 Dołączył: 21.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ad 1. Namespaców na razie nie planuje - mam zamiar to trzymać przez jakiś czas (jeśli nie na zawsze) na 5.2.0
Ad 2. Poprawione (w jakimś stopniu) ale i tak będzie trzeba to poprawić (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Ad 3. Racja, dodane Ad 4. To jest GitHub, gdzie ja to mam dać? (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) Ad 5. Do poprawy Ad 6. Z góry projekt miał być TYLKO i wyłącznie na GD ale zastanawiam się nad jego rozszerzeniem o ImageMagick czy też GMagik. Ad 7. Wyjątki poprawione (zresztą wcześniej) Ad 8. Nad tym pracuje Ad 9. Po co komu rysowanie po nie istniejących punktach? Rysuje tam gdzie chce. Ad 10. Patrz punkt 7 Wybacz ale po co dawać super napakowany projekt skoro jeśli ktoś inny zobaczy błąd jakiego ja nie wiedziałem być może będzie trzeba wszystko przepisać. A tak to zmieniam w trakcie rozszerzania i wg. mnie publikacja wersji beta nie była za wczesna. Ponad to dodałem parę poprawek (większych czy mniejszych). Nie ukrywam też że jeszcze dużo zostało do zrobienia... Ten post edytował Szadow 3.04.2011, 16:23:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 8.10.2025 - 13:55 |