![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Sam nie wiem, od czego zacząć, bo to trochę skomplikowane. Zacznę więc od kawałka kodu: Nie czepiam się tego array'a, bo wyświetla się wszystko w porządku. Lecz (i tu jest problem) w jaki sposób zrobić, by w tym array'u było zapytanie do bazy? Po prostu nie chcę "sztywnych" liczb, bo w bazie się one zmieniają... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK.
Więc po kolei. W tabeli mam 5 pól: id, rok, miesiac, dzien oraz liczba. Znalazłem skrypt, który na wykresie liniowym pokazuje... no właśnie - to co ma w array'u. Postanowiłem go nieco przerobić, tak, by array'em był "zestaw" wszystkich waartości z kolumny liczba i na tej podstawie żeby wyświetlił wykres. Sam skrypt jest tu -> http://jpgraph.net/download/ Pełny kod (przerobiony) jest taki (zakomentowane jest to, co w oryginale było):
W oryginale są trzy linie na jednym wykresie - ja potrzebuję jedną linię. Dlatego potrzebna jest tu linia 18, a 19 i 20 out. W związku z tym niepotrzebne są linie 49-61. Jeśli w array'u jest tak, jak w oryginale - to wyświetla się wykres. Ale jak już dam to, co podajecie (przy okazji dziękuję) - to obrazka nie ma ... Ten post edytował roobik 2.04.2011, 21:23:06 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 15:07 |