![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukuję kalendarza, który:
+nie pokazuje dat z poprzedniego miesiąca, tylko i wyłącznie te z obecnego +daje możliwość kliknięcia w datę i pokazanie informacji dt. tego dnia (ew. mogę to sobie dorobić) +miłoby było, gdyby nie wykorzystywał klas:) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 8.02.2004 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Udalo mi sie zorobic cos takiego:
[php:1:00da8d2f7a] <? $ile = date("t"); // ile dni ma bierzacy miesiac (28-31) $dzis = date("j"); // który dzisiaj jest (1-31) $dzien = date("w"); // który dzis dzien tygodnia (0-6) $ile8 = $ile/7; $pierwszy=1; echo " <TABLE BORDER='1' STYLE='font-family: Arial; font-size: 13px'> <TR><TD>Pn</TD><TD>Wt</TD><TD>Sr</TD><TD>Cz</TD><TD>Pt</TD><TD>So</TD><TD>Ni</TD></TR> "; for($td=0;$td<=$ile8;$td++) { echo "<TR>"; $td7=$td+7; $td1=$td+1; for($i=0;$i<7&&$pierwszy<=$ile;$i++) { if($pierwszy==$dzis) { $text="<b>".$pierwszy."</b>"; } else { $text=$pierwszy; } echo "<TD>".$text."</TD>"; $pierwszy++; } echo "</TR>"; } echo "</TABLE> ?> [/php:1:00da8d2f7a] I teraz w marcu dziala pieknie. Gozej, jezeli pierwszym dniem miesiaca nie bedzie poniedzialek. Myslalem nad tym dlogo, ale nie wiem jak to zorbic, by np zaczal wypisywac liczby np. od srody. I jeszcze jedna sprawa - jak zrobic, zeby wyswietlil np przyszly miesiac? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 7.10.2025 - 02:23 |