![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 24.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam skrypt do roznych rozgrywek 1v1.Jest ranking itp.osoba wygrana zglasza wygrana.Lecz nie mam pomyslu zeby osoba przegrana potwierdzala porazke i wtedy dopiero dodawalo wygrana podliczalo punkty itp..Wsyztsko to jest na plikach.Z gory thx.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 896 Pomógł: 76 Dołączył: 15.11.2003 Skąd: Sosnowiec/Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę inaczej to widziałem - powiedzmy że jestem graczem A.
mam plik tymczasowy "A_vic.temp" a w nim: gra(jakieś dane)||nazwa gracza||wygrana/przegrana||ile punktów gra(jakieś dane)||nazwa gracza||wygrana/przegrana||ile punktów gra(jakieś dane)||nazwa gracza||wygrana/przegrana||ile punktów i teraz jeżeli gra ze mną gracz B i ja wygrywam to dopisuje mi się do tego pliku linijka" gra(jakieś dane)||B||wygrana||ile punktów i teraz jeżeli on powiadomi o swojej przegranej to jakiś skrypt przeszukuje mój plik tymczasowy w poszukiwaniu informacji o wygranej partii z graczem B jeżeli znajdzie to może mi już dodać te punkty a jeżeli nie to dopisuje w pliku gracza B linijkę gra(jakieś dane)||A||przegrana||ile punktów i to samo jeżeli gracz A zgłosi wygraną tylko że szuka przegranej... Przy czym gdybyś użył np MySql to by było banalne |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 17:28 |