![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Problem jest blahy na pierwszy rzut oka ale napsul mi wystarczajaco duzo krwi a i tak nie wiem jak go rozwiazac wiec zwracam sie do Was o pomoc. Mam 3 tabele Restauracje, Posilki_Restauracji, Posilki. :arrow: Restauracje (id_rest,.....) :arrow: Posilki (id_pos, nazwa_pos) :arrow: Posilki_Restauracji (id_rest, id_pos) Restauracje moga miec zero lub wiele posilkow. Uzytkownik chce znalezc restauracje, ktora oferuje jednoczesnie np. pizze (id_pos=1), hamburgery (id_pos=2) i hot-dogi (id_pos=3). PYTANIE : Jakie zadac zapytanie do bazy, by zwrocila id_rest tylko takich restauracji, ktore spelniaja wszystkie 3 warunki (warunkow moze byc oczywiscie dowolna ilosc ograniczona jedynie iloscia zdefinowanych posilkow w tabeli Posilki) ?!? Po trzech bezowocnych godzinach siedzenia nad tym zupelnie stracilem koncepcje i wiare ze mozna to zrobic... Bardzo licze na pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 245 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ma to być czyste zapytanie mysql, to nie podejmuje się, bo chyba się nie da (może się mylę), ale jeżeli może to być skrypt php, to jutro napiszę. Na dziś dosyć 8)
?>[/php] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.10.2025 - 10:13 |