![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd podczas aktualizacji danych z powodu powtórzonego numeru lub identyfikatora. Opis błędu zwrócony przez bazę danych: Violation of PRIMARY KEY constraint 'PK_CM_RAPKAS'. Cannot insert duplicate key in object 'CM_RAPKAS'.
Taki błąd mi wyskakuje gdy chcę wystawić raport. Pracuję na programie TENVIRK, i nie wiem co może powodować ten błąd. Gdzieś wyczytałem że może to być związane z SQL serwerem. Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za podpowiedź, jeszcze powiem że z naszej strony nie mogliśmy "nakręcić" czegoś gdyż mamy tylko funkcję wystaw raport albo anuluj niczego więcej nie możemy robić, jednak dział techniczny żąda sporej kasy za naprawę. Czy ma prawo brać pieniądze za własny błąd w systemie ? i czy możemy jakoś negocjować z nimi, ponieważ nie powiedzieli z jakiego powodu powstał błąd.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 4.09.2010 Skąd: warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję za podpowiedź, jeszcze powiem że z naszej strony nie mogliśmy "nakręcić" czegoś gdyż mamy tylko funkcję wystaw raport albo anuluj niczego więcej nie możemy robić, jednak dział techniczny żąda sporej kasy za naprawę. Czy ma prawo brać pieniądze za własny błąd w systemie ? i czy możemy jakoś negocjować z nimi, ponieważ nie powiedzieli z jakiego powodu powstał błąd. sprawdzają czy aby nie trafili na jeleni. nie wiem jakie macie z nimi podpisane SLA, ale nawet jeśli żadnego nie ma, to pozostaje dochodzenie swoich praw na zasadzie rękojmi. myślę jednak, że zanim zaczniecie nasyłać na nich papugi, warto postawić sprawę bardziej stanowczo, najlepiej wspominając o możliwości eskalacji problemu. powinni zmięknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.10.2025 - 11:37 |