![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
jak zrobic jakos twarde sciezki do plikow? mam np localhost/index.php localhost/model/test.php localhost/model/db.php localhost/model/aaa.php i tak: db.php to laczenie z baza (ktore trzeba zaincludowac do index.php i aaa.php) i za kazdym wywolaniem on includuje do siebie plik db.php. i tu sie zaczyna problem. bo jak wpisze include ./model/aaa.php to plik test.php tego nie lapie, a jak wpisze include ./aaa.php to znowu index.php nie lapie. jak to moge rozwiazac? Ten post edytował sakul55 28.03.2011, 00:57:28 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 4 Dołączył: 27.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiec sam nie wiem co to jest, dlatego napisalem w cudzyslowiach (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
wiem mniej wiecej jak to dziala z tymi sciezkami, ale znalazlem taka klase, ktora jest rozbita na czesci i sie wlasnie tak bez sensu includuje. myslalem, ze da sie to jakos ze sciezkami zrobic. po prostu wszystko bylo w jednym folderze i dzialalo ok, a jak wyciagnalem index.php i dalem do wczesniejszego folderu to sie posypalo ze sciezkami, bo dziala albo dla tego, albo dla tego. a jakby zrobic jakiegos IFa i jesli nie zaincluduje to zamiast wywalac bledy przejdzie do else i wtedy zainkluduje z innej sciezki? tylko jak to rozpoznac? w sumie jak to wszystko polacze to bedzie dzialalo, bo od razu bedzie wszystko co potrzebne, no ale moze zna ktos inny, lepszy sposob (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) napisze moze jeszcze raz jak to wyglada. -index.php ---/model/ ---db.php ---aaa.php ---test.php pliki index.php i test.php aby dzialac musza zainkludowac plik DB.php, a ten musi zainkludowac do siebie test.php. tylko jak juz zainkluduje go do index.php to musi posiadac sciezke include(/model/aaa.php), a jesli zainkluduje go do test.php to sciezka musi byc include(aaa.php). Ten post edytował sakul55 28.03.2011, 00:55:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 11.10.2025 - 07:10 |