![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, postanowiłem trochę pobawić się w PHP obiektowo, przyszedł czas na MVC i o ile z modelem i widokiem raczej problemów nie mam to nie wiem jak poprawnie zrobić kontroler.
Mam stronę z: - show.php - edit.php - add.php - admin.php Normalnie to na początku wyświetlałem index.php, no i potem linkami, ale to to nie jest kontroler, więc jak to rozegrać? Na stronie index.php mam wywołać klasę kontrolera? A jak potem w tym pliku kontrolera to zrobić? Przejrzałem kilka frameworkow, ale to mi jeszcze bardziej namieszało, więc prosiłbym o takie najprostsze naprowadzenie jakby to miało wyglądać. Pozdrawiam! (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował snaers 24.03.2011, 22:39:54 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 24.03.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciałem gotowca tylko naprowadzenie. Dalej po prostu nie wiem jakby to miało wyglądać. Dla was to może proste, ale dla mnie nie, więc chciałem uzyskać pomoc. Pisałem, że dopiero zaczynam z OOP i chciałem od razu pisać tak jak się powinno, więc póki co nie mam takiej wiedzy, żeby sobie taką klasę wykorzystać. Dla kogoś kto umie napisanie paru linijek kodu jakby to miało wyglądać to chyba nie problem, a po to też jest forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 01:58 |